Lapset olivat alkuviikosta ensimmäistä kertaa kokopäiväisesti hoidossa. Hoitajina olivat rakkaat isovanhemmat, mummu ja pappa maanantaina, mummi tiistaina.

Maanantaina mummu ja pappa tulivat jo kahdeksalta aamulla, juuri sen jälkeen, kun lapset olivat heränneet. Unenpöppöröiset lapset olivat tulijoista innoissaan eivätkä surreet sitäkään, että äiti lähti kouluttautumaan. Päivä oli sujunut hienosti. Puistossa oli leivottu hiekkakakkuja ja liuttu liukumäessä. Sisällä mummu ja pappa olivat opettaneet lapsille piirileikin, jossa mennään ensin ympyrää, sitten lähestytään toisia piirin keskelle, sen jälkeen mennään kyykkyyn ja ylös jne. Hauskaa tuntui olevan niin lapsilla kuin isovanhemmillakin.

Tiistaina mummi saapui puoli yhdeksän maissa ja pääsi heti mukaan aamupalapöytään. Pian yhdeksän jälkeen lapset lähtivät mummin kanssa ulos ja ihmettelivät pyörällä ajelevaa äitiä (joka siis lähti pihasta aikamoista haipakkaa). Lapset olivat ulkoilleet mummin kanssa tunnin verran: leikkineet puistossa ja raahanneet keppejä metsän laitaan. Leikit jatkuivat sisällä ja mummi laittoi lapset ruokailun jälkeen päiväunille. Päiväunten jälkeen saavuinkin jo kotiin, jolloin lapset söivät jogurttia välipalaksi mummin avustuksella. Ihana oli seurata lasten ja Helena-mummin touhuja. Illalla joukkoon liittyivät myös isi ja Markku-ukki. Lapset riehuivat kuin pahaiset kakarat (hyppivät sohvalla ja myöhemmin lattialla isossa tyynykasassa), mutta rauhoittuivat kun kävivät suihkussa... Sara kutsuu mummia tällä hetkellä "miimi" ja ukki on Jaakon kielellä edelleen "kakku". Aamulla "kakku" oli hetken "kukko", mutta muuttui uudestaan päivän mittaan.

Kiitos vielä mummu, pappa ja mummi hyvästä hoidosta! Lapset nauttivat selvästi seurastanne!