Torstaina lapset pääsivät pitkästä aikaa isin työpaikalle saliin jumppaamaan. Se on lapsille erityisen mieluisaa puuhaa ja ihan käsittämättömän hyvin jaksavat juosta koko sen ajan, kun salissa ovat. Eilen aikaa ei ollut kuin puolisen tuntia, mutta se hurahti palloja potkien ja vierittäen. Jaakko treenasi isin kanssa vetoaan, hienosti potkii poika ja tekniikkakin on hallussa! Sara keskittyi ison jumppapallon vierittämiseen.

1721345.jpg

Päiväunille siirryttiin Hukkalaan (jossa Jaakko ei siis nukahtanut) ja iltapäivä vietettiin mummun&papan seurassa (isin väsätessä työpaikan verstaalla synttärisalaisuuksia lapsosilleen). Sara heräsi kolmelta ja tuli äidin kanssa herättämään Jaakkoa (nukkui autossa). Nopeasti Jaakko heräsikin, vaikka oli selvästi pihalla siitä, missä oikein on. Koska autossa on niin kiva leikkiä, söivät lapset välipalankin autossa leikin lomassa.

1721356.jpg

Pannukakkua ja rusinoita (Sara löysi rusinapaketin takapenkiltä). Jaakko herkutteli mansikoilla siskon keskittyessä rusinoihin.

Molemmilla riitti ihmeteltävää, kun Igor-eno tuli korjaamaan autoaan ja pappa maalaili talon sisäänkäynnin kattoa. Jaakko oppi uuden sanan "penssi" (=pensseli) ja Sara jutusteli Iigoo-enosta (=Igor-eno). Kun kysyin Jaakko-kuljettajalta, mihin olemme oikein menossa, oli pojan vastaus "himaan". Vastaus nauratti niin äitiä kuin pappaakin, mistähän on poika moisen sanan oppinut, kun kumpikaan meistä vanhemmista ei sitä yleensä käytä. ;o)

Hauska iltapäivä jatkui mummun ja papan yllätyksellä, joka oli piilossa takapihalla. Mummu ja Igor-eno löivät keväällä 50e vetoa Euroviisujen voittajasta ja olivat sopineet, että voittorahoilla ostetaan lapsille (Saralle, Jaakolle ja Lotalle) jotain kivaa Hukkalaan. Nyt tuo hankinta oli tehty ja se oli erityisen mieluinen Jaakolle...

1721352.jpg

Peiton alta paljastui nimittäin polkuauto-traktori ja perävaunu. Jaakko ylettää jo polkemaan sitä, joten Sara oli pääasiassa kyytiläinen.

Illalla haettiin sitten isi koululta (hienosti oli projekti edennyt) ja tultiin kotiin. Lapsilla riitti isille kerrottavaa ja uni tuli nopeasti...