Toissa iltana kävi vahinko. Isi laittoi lapsia nukkumaan ja oli vaihtamassa Jaakolle vaippaa, kun Jaakko ehtikin ensiksi ja teki pisut lattialle. Sillä seurauksella, että lattialla ollut rakas pupu kastui pissasta ja joutui pyykkikoriin. Ilman pupua nukkumaan meno ei aiheuttanut hankaluuksia, sillä Jaakko ymmärsi, ettei pupu ollut halikunnossa.

Seuraavana aamuna Jaakko kysyi heti pupun perään. Menimme tarkistamaan tilannetta pyykkikorista ja voi sentään: isi oli unohtanut laittaa pupun pesuun ja siellä se edelleen oli pissaisena odottamassa pesua. Jaakko olisi kovasti halunnut pupun, mutta yhteistuumin laitoimme kuitenkin pupun pesuun. Jaakko painoi nappulaa ja halusi katsoa, kun pupu peseytyi. Siinä sitten pieni mies hieman murheellisena seurasi, kuinka rakas pupu kieppui pesukoneen hurjassa vauhdissa. Itku ei ollut kaukana ja kyynelsilmin sain Jaakon hetkeksi yläkertaan katsomaan lastenohjelmia. Pupu pysyi kuitenkin pikkumiehen mielessä ja viimeiset minuutit istuimme yhdessä, Jaakko äidin sylissä, pesukoneen edessä wc-korokkeella ja odottelimme pesuohjelman päättymistä.

Kovasti otti voimille odottaminen ja päiväunipeittoa rutistaen Jaakko selvisi viimeisistä minuuteista. Kun kone sanoi "naps" sai Jaakko avata luukun, jolloin litimärkä pupu sai varmaan suurimman ja lujimman rutistuksen ikinä! ;o)

Jälleennäkeminen oli siis taianomainen, mutta voi sentään. Märkä pupu piti saada kuivaksi ja nopeimmin se tietysti tapahtuisi kuivausrummun avulla. Niinpä pupu rumpuun ja kone päälle. Se oli kuitenkin Jaakolle jo liikaa ja itku oli lohduton. Paha mieli kuitenkin unohtui, kun sovimme, että katsotaan yksi Mikki-ohjelma ja sitten pupu on kuiva. Niin siinä sitten kävi, että Jaakko unohti lopulta pupun kärsimykset, keskittyi Mikkiin ja ohjelman loputtua sohvalla istui ikionnellinen pupun omistaja rakkaintaan halien.

Olen lukenut joskus siitä, kuinka unikaverien pesu voi olla lapselle traaginen kokemus. Mietin sitä hetken laittaessani pupua pesuun, mutta kun vaihtoehtoja ei tuntunut olevan, päätin, että paras se nyt on pestä ja sillä selvä. Jatkossa pupu käy salaa pesulla, olkoon selitykset pikku-Jaakolle sitten mitkä tahansa. Moista tragediaa ei Jaakon tarvitse enää kokea. Sen verran koville nimittäin otti.