Ja kun asiaa oikein pohtii, löytyyhän siltä Jaakoltakin niitä omia vakkarijuttuja.

Hokemiksi muodostuneet hoplaa, noniin ja justiin ovat olleet viime aikoina hieman taka-alalla, mutta vilahtelevat kyllä Jaakon puheessa säännöllisesti.

Tämän hetken kuulluin lause taitaa olla "äiti kuule, mitä Jaakolla asiaa" tai "äiti kuule, mitä asiaa mulla!". Ja kun kysyt, että "no mitä?", niin sitten sitä ollaan niin hämillään, ettei vastaukseksi saa muuta kuin virnuilua. Hassu poika vain haluaa huomiota jutuilleen...

Jaakko kokee kasvaneensa isoksi pojaksi ja esittelee nykyään itseään kaikille: "Jaakko iso poika!". Asian tehostamiseksi röyhistellään rintaa ja näytetään mahtavia, miehekkäitä loikkia. Eipä ole jäänyt muilta tämä asia huomaamatta, sen verran suurta meteliä pikkumies itsestään pitää. ;o)

Kaikenlaisia juttuja tehdessään Jaakko toteaa monesti itsestään "hassu Jaakko!". Jutun ei tarvitse oikeasti olla mitenkään hassu, mutta Jaakko kokee asian iloisena/miellyttävänä ja sen vuoksi kutsuu itseään hassuksi. Välillä kyllä hassutellaan ja silloin tietysti asia on justiin!

Jaakko jakaa hellyydenosoituksia pitkin päivää. Kohteet vaihtelevat (äiti, isi, Sara, erilaiset lelut, kengät...), ylipäätään kaikki asiat, jotka saavat Jaakon hyvälle mielelle saattavat saada "hali":n tai "pusu":n.

Kun Jaakon kanssa leikkii ja touhuaa ja tulee kysyneeksi jotakin, johon odottaa vastausta kyllä/ei, vastaa Jaakko monesti joo:n tilalla "Aha!". Ikään kuin olisi äärimmäisen hämmästynyt asiasta...

Ja viime aikoina Jaakon vakituisiin juttuihin on kuulunut sanojen eriasteinen taivuttaminen. Tuossa 2v.-synttäreiden kieppeillä Jaakko taivutti kaikki verbit -maan/mään-päätteisiksi eli pelaamaan, ottamaan, istumaan, piilomaan, kyytimään jne. Parisen viikkoa sitten oli -lla/-lle-kausi, mm. mummille, ukille, Jaakolle jne. Nyt on menossa yhdyssanojen taivutus eli lentopalloa = "lentoa palloa", käsipalloa = "käsiä palloa" jne. Tänään Jaakko taisi sanoa ensimmäisen kerran "lentopalloa" oikein. Nuo palloilulajit kun tulivat tutuiksi olympialaisia katsellessa ja niitä pelataan nyt joka päivä.

Myös muiden sanojen taivutus selvästi kiinnostaa, sillä Jaakko välillä toistelee sanoja ja miettii, miten asia kuuluisi sanoa (esim. mulla, mulle, minua, minulle). Jaakosta on kivaa, että äiti ja isi sanovat lopulta sen oikean muodon, jolloin poika toistaa sanaa niin kauan, että osaa sanoa sen.