Mikko oli kalareissussa viime viikonloppuna, joten lähdin lasten kanssa reissuun isovanhempia tapaamaan. Lauantaina päiväunien jälkeen starttasimme mummun ja papan luokse, jossa olimme myös yötä.

Lauantai-iltapäivä/ilta sujui leikin merkeissä. Hukkalassa oli jälleen paljon tutkittavaa ja kokeiltavaa. Jaakko pyöritteli rukkia, tutki keittiön kaappeja ja tanssahteli posliinienkelin laulun tahdissa. Sara keimaili korut ja helyt kaulassa sekä laski liukumäkeä papan vatsalihaslaitteessa.

1042287.jpg 

Yritimme myös kylpeä ja saunoa lasten kanssa, mutta se päättyi (Mikon ennustuksen mukaan) hysteeriseen huutoon. Tyydyimme siis vaan suihkuttamaan tutit suussa karjuvat lapset. Jaakon kylpyhuone/kaakelifobia-hysteria tarttui Saraan, joten siksi yhteiskonsertti. Voi voi, milloinkohan sitä päästään koko porukalla saunaan saakka?! No, sitä aikaa odotellessa nautitaan kaikesta muusta.

Ilta sujui onneksi hyvällä mielellä ja lapset nukkuivat yönsä erittäin hyvin. Aamulla kiipesimme yläkertaan herättelemään mummua ja pappaa. Lapset eivät uskaltaneet köllötellä mummun ja papan sängyssä, mutta sängyn ympärillä oli mukava touhuilla ja katsella pienestä ikkunasta ulos... Juttua puista ja muista näkymistä riitti! ;o)

1042284.jpg

Sunnuntai-aamupäivällä (aamupalan ja mukavien leikkien jälkeen) lähdimme kohti mukkilaa. Siellä mummi ja ukki jo kovasti odottelivat lapsukaisia ja vastaanottokomitea oli ennätysajassa alhaalla tavaroita ja lapsia noutamassa. Ruuan jälkeen lapset nukkuivat päiväunet ja pääsivät leikkimään mummin ja ukin kanssa. Lapset saivat mummilta pienet rasvatuubit ja ne kädessä olikin mukava kulkea huoneesta toiseen (Sara käy aina hakemassa mummin yöpöydältä tietyn pienen rasvatuubin, joten mummi antoi molemmille omat rasvat). Mummin tekemä ruoka maistui hyvin ja Jaakko näytti syömistaitojaan mummin sylissä istuen. Illalla kävimme vielä ulkona leikkipuistossa kokeilemassa jo tutuksi tulleita kiikkuja, liukumäkiä ja hiekkalaatikoita.

Kotiinpaluu oli jälleen kerran mukavaa, etenkin kun isi jo odotteli perhettään saapuvaksi. Lapset olivat riemuissaan nähdessään isin parin päivän tauon jälkeen... ;o)