Vuoden 2009 ensimmäinen huippukokous pidettiin tänään meillä, kun Lilja&Iiri- ja Onni&Oiva-kaverit äiteineen saapuivat meille aamupäivävierailulle. Tätä päivää on odotettu pitkään, tapasimme edellisen kerran tällä kokoonpanolla viime kesänä.

Kaikki vieraamme saapuivat tietysti yhtä aikaa, joten pienessä tuulikaapissa riitti kenkien ja haalarien riisujia. Jaakko bongasi tyttöjen kauniit mekot heti ja kehaisi Iirille: "Sulla on hieno mekko!". Kun muistaisi sitten isonakin sanoa tytöille kohteliaisuuksia. ;o)

Muutaman minuutin kuluttua olivat Onni ja Oivakin sisällä, joten leikit saattoivat alkaa. Ilman minkäänlaista vierastamista porukka touhusi leikkihuoneessa kuka mitäkin. Onni ja Oiva keskittyivät auto- ja työkaluleikkeihin, Lilja ja Iiri kokeilivat vähän kaikenlaista ja Sara&Jaakko tarkastelivat, kuka leikkii milloin milläkin.

Tässä vaiheessa huone oli vielä siisti ja siellä mahtui liikkumaan. Parin tunnin jälkeen kompastumisvaara oli todellinen, sillä lähes kaikki autot, eläimet ja työkalut oli levitetty tehokkaasti ympäri ämpäri.

Lastenhuoneesta levittäydyttiin tietysti myös olohuoneen puolelle, kun äidit päättivät istua sohvilla lattian sijaan. Pari kerrallaan ruokailtiin, kunnes kaikilla oli masut täynnä (myös äideillä, sillä Mikko-isi "sairaslomalainen" oli komennettu keittiöön :). Yhden maissa Onni ja Oiva lähtivät nukkumaan päiväunia autoon ja Sara&Jaakko jatkoivat vielä tovin puuhastelua Liljan&Iirin kanssa. Maisan katselusta ei tullut mitään, sillä nelikko alkoi olla jo väsynyttä sakkia. Niinpä sitä sitten hieman kiipeiltiin ja riehuttiin pahimpia energioita pois.

Mukavasti sujui jälleen tämäkin tapaaminen. Alussa Sara ja Jaakko olivat (ensimmäistä kertaa tässä porukassa) mustasukkaisia leluistaan ja saivat itkukohtauksia aikaiseksi. Muutoin leikit sujuivat samalla periaatteella kuin ennenkin eli vuorotellen. Olipa mukava nähdä, viimeistään ensi kesänä sitten uutta kokousta koolle.