Sara ja Jaakko olivat viime viikolla Mukkilassa yökylässä ja näin mummi muistelee parin päivän tapahtumia:

Sara ja Jaakko viettivät mukkilassa pari vuorokautta keskiviikosta perjantaihin. Keskiviikkoilta meni sisäleikeissä. Sara hoiteli nukke-vauvaa ja Jaakko leikki pikkuautojen kanssa. Välillä rakenneltiin palikkatorneja 8-10 palikkaa päällekkäin, hieno saavutus. Hauskinta oli tietysti kun torni kaatua romahti lattialle iloisen naurun ja huudon säestyksellä.
 
Torstaina olimme mukkilan viereisessä metsässä retkellä. Tutkittiin kivet ja kannot sekä soiteltiin rumpuja kepeillä isoa kiveä vasten. Ihmettelemistä riitti, kun kauniin ruskean harmahtava, vatsalta valkea orava uskaltautui hypellä aivan muutaman metrin päähän Sarasta ja Jaakosta. Se nousi takajaloilleen ja piteli sievästi etujalkojaan vatsalla, aivan kuin olisi halunnut keskustella lasten kanssa. Pian paikalla olikin  yhteensä neljä oravaa. Siinä ne leikkivät meidän ympärillä välillä kirmaisten korkeiden mäntyjen ylimmille oksille. Sara ja Jaako katselivat niskat kenossa oravien kiipeilyä. Harmi ettei ollut kameraa mukana.
 
Päiväunien jälkeen leikkejä jatkettiin sisällä. Erittäin mieluisaa oli leikkiä muumien uimahuoneella, koska mukana olivat muumipeikko ja niiskuneiti. Välillä meinasi tulla ihan riita, sillä molemmat olisivat halunnet leikkiä niillä ihan yksin. Keksimme Markku-ukin kanssa tehdä Saralle ja Jaakolle maja nojatuolien ja sohvan väliin. Sinne molemmat veivät mieluisimmat tavaransa: Sara nuken, muumitalon ja astioita. Jaakko kantoi kaikki pikkuautot ja olisi halunnut tyhjentää koko lelulaatikon majan lattialle.Hauskaa oli, välillä oli kattokin sortua.
 
2102418.jpg
 
2102419.jpg
 
Richard Scarryn kirjat ovat Saran ja Jaakon lemppareita. Luru Ludetta ja Mato Matalaa etsittiin innolla kirjojen kuvista. Erityisen ihastuneita oltiin kirjan kuviin, jossa orkesteri harjoittelee ja ihmiskasvojen näköiset hiustenkuivaajat istuivat. Jaakko ei malttanut mennä nukkumaankaan, kun hiustenkuivaajat olivat niin mukavaa katseltavaa. Lelukirjat kiinnostivat myös kovasti. Niitä katseltiin Markku-ukin kanssa. Välillä molemmat istuivat mummin sylissä ja leikittiin laululeikkejä. Flunssa ei pahemmin tahtia haitannut...touhua riitti ja reippaita oltiin.
 
2102417.jpg
 
Perjantai-aamupäivä vietettiin isossa lohikäärmeleikkipuistossa. Se oli tuttu paikka jo edelliseltä mukkilavierailulta. Sarasta oli mukavaa liukua liukumäestä ja keinua mummin kanssa pitkässä keinussa. Jaakkoa kiinnostivat sählyn pelailu ukin kanssa sekä kaivurin kanssa kaivaminen hiekkalaatikossa. Routa oli jo kovettanut hiekan pintaa ja kone oli hieman jäykkä. Ukin opastuksella Jaakko oivalsi koneen käytön. "Minä tässä vielä hetkisen touhuan", oli Jaakon vastaus, kun kyseltiin poislähtöä. Lopuksi käytiin vielä hyvästelemässä kanat, kukko, possut, lampaat ja pieni Mansikki - vasikka ja oli aika lähteä syömään ja päiväunille.
 
Illalla ei riemulla ollut rajoja, kun Mikko-isi tuli hakemaan kotiin, jossa äiti ja pikkusisko jo odottivat pikku matkalaisia.