Saran ja Jaakon rakas pikkusisko sai lauantaina nimen, kun perheen kesken siunattiin pienokaista ja paljastettiin salassa pidetty nimi. Itse asiassa nimi pysyi perjantaihin saakka salassa Saralta ja Jaakoltakin, sillä pienet hölösuut olisivat varmasti paljastaneet "suuren salaisuuden" ennen aikojaan.

2144064.jpg

Lapset odottivat innoissaan isovanhempia ja enoja "perheineen", valitettavasti osa perheenjäsenistä sairasti, eivätkä päässeet mukaan juhlimaan. Lyhyen tilaisuuden ajan Sara ja Jaakko istuivat omissa nojatuoleissaan äidin ja isin vieressä. Molemmilla oli kädessään juhlaa varten painettu ohjelmalehtinen, jossa oli virsien sanat, muutama kuva pikkusiskosta sekä runo sisaruksista. Jaakolle tärkeintä oli laulujen laulaminen (vaikkei osannut lauluja eikä siis laulanutkaan). Heti ensimmäisen virren jälkeen piti laulaa "seuraava laulu" ja sen jälkeen poika totesi, että "Nyt on kaikki laulut laulettu!". No, välissä kuunneltiin hetki äidin ja isin puhetta ja viimeisen laulun jälkeen vielä muidenkin ajatuksia. Lapset eivät nukkuneet päiväunia, joten kaksikolla oli täysi työ pysyä paikoillaan ja hiljaa.

2144072.jpg

Pikkusisko sai nimekseen Emma Amanda. Yksi syy nimen valintaan oli Jaakon ehdotus Emma-nimestä, muita vaihtoehtoja Jaakon mielestä olivat Seija ja Päivi. ;o)

2144063.jpg

"Tilaisuuden" jälkeen lapset saivat Muumikeksejä ja kakkua. Sitten kiireen vilkkaa leikkimään, ts. riehumaan. Melko vauhdikasta oli meno, sen todisti Jaakon tanssiminen ja soittaminen (kun näytettiin Lotta-serkulle Aarne Alligaattoria)...

2144074.jpg

... kun poikarukalta putosi housutkin jalasta! ;o)

Vauhdin ollessa suurimmillaan pakattiin tavarat ja Sara&Jaakko lähtivät yökylään mummun ja papan luokse. Äiti ja isi jäivät odottamaan ja kestittämään seuraavia vieraita, jotka tulivat juhlimaan äidin&isin synttäreitä, tupareita sekä vauvan nimiäisiä.