Tänään äiti ja lapset viettivät pitkän päivän keskenään, koska isillä oli illalla vanhempainilta. Päivä alkoi äidillä jo väärällä jalalla, mutta tiukka päätös kurssimuutoksesta piti ja koko päivä sujui sekä lapsilta että äidiltä varsin hyvillä fiiliksillä. Aamupäivä käytettiin lelujen siivoamiseen, ts. äiti siivosi, järjesti ja pakkasi ja lapset leikkivät sitä mukaa siivotuilla/järjestetyillä tavaroilla. Vähän hidasta hommaa siis, mutta tulipahan tehtyä.

Päiväunet otti koko porukka ja voi sentään, että nukutti. Oltiin sovittu treffit Eveliinan ja Hannan kanssa ulos 15.30, mutta siinä vaiheessa lapset vetelivät vielä sikeitä, sillä en saanut kumpaakaan millään hereille. Eikä auttanut Hannan "Jaakko-kulta"-laulukaan, vaikka se kajahti parin metrin päässä Jaakon sängystä (ikkuna oli auki).

Lopulta selvisimme kuitenkin ulos ja lapset söivät välipalaa penkillä. Eveliinalla ei kyllä ollut enää välipala-aika, mutta kun muutkin saa niin minäkin tahdon. Ja niin kaikki kolme mussuttivat omia välipalojaan tyytyväisinä...

1839353.jpg

(kenen sukat eivät ole sävy sävyyn muiden vaatteiden kanssa, heh?!)

1839352.jpg

Jaakko on katsellut telkkarista tennistä ja on nyt oppinut, kuinka syötetään. Pojalla on kova halu pelata tennistä pihalla olevan verkon yli, joka kyllä on "hieman" normaalitasoa korkeammalla. (ja muutenkin jonkun verkon jämä :) No, hienosti sujuivat pelit ja illalla hammaspesulla ollessaan Jaakko kertoi äidille saaneensa palkinnon ja kun kysyin mistä, niin poika ilmoitti, että tenniksestä. Oli kuulemma voittanut.

Päivän päätteeksi ajeltiin mopoajelut kävelytien ja puiston kautta kotiin, syötiin elämän ensimmäinen makkarakastike, katseltiin hieman Pikku Kakkosta ja riehuttiin pallojen kanssa niin, että kaksi hiestä märkää lapsukaista oli pakko suihkuttaa. Iltapalan jälkeen koettiin vielä yllätys, kun isi tuli kotiin ja ehti lukea lapsille iltasadun. Sitten mahtavat suosiot saanut tuutulaulu aplodien kera ja unta silmään...