Roppe-täti ilahdutti pitkästä aikaa vierailullaan. Jaakko oli jutellut Ropen kanssa puhelimessa jo aiemmin päivällä (kahteen kertaan, aiheena vauva äidin masussa, joka ei näy), joten lapset eivät malttaneet odottaa vieraan saapumista. Jaakko kyseli koko ajan: "Po?" (=Roppe). Ropen saavuttua paikalle molemmat ujostelivat hieman, mutta kiinnostus tädin juttuihin voitti jännityksen. Niinpä sitä sitten leikittiin yhdessä mm. autotalolla, laulettiin (Saraa kikatutti, kun Roppe osasikin samoja lauluja kuin me!) ja tanssittiin. Ropelle esiteltiin myös "Meille tuli vauva"-kirja.

Iltapalaa valmistettaessa lapset innostuivat syömään salaattia ja kurkkua, siis kahta ruoka-ainesta, jotka eivät normaalisti maistu (meillä on kurkkulakko). Kauhealla tohinalla haettiin äidiltä aina lisää ja mentiin olohuoneen puolelle esittämään, miten hienosti salaatti ja kurkku uppoavat suihin. Meillä ei yleensä anneta mitään "pikku kerjäläisille", mutta nyt oli pakko antaa, sillä niin reippaasti söivät salaattia. ;o)

Varsinaisessa iltapalapöydässä Jaakko yllätti vielä maistamalla paprikaa, siis syömällä sen. Tomaatin maistaminen oli kuitenkin jo liikaa, rajansa kaikella. Jospa sitten ensi kerralla Jaakko näyttäisi Roppe-tädille, että tomaattiakin voi syödä... (äidin salainen toive, heh)